Sude Yaren UZUNÇAVDAR ismi sokağa verildi

Karar Özeti

Maltepe İlçesi, Sokak İsimlendirilmeleri.

Karar Tarihi

10 Ocak 2023

Karar No

18

Karar Metni

 

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinin 12.12.2022 tarihli birleşiminde 2022/1621 sayı ile komisyonlarımıza intikal eden Harita Müdürlüğü’nün 09.12.2022 tarih ve 5531 sayılı yazısında;

BAŞKANLIK MAKAMINA

“İlgi: Maltepe Belediye Başkanlığının 10.10.2022 tarihli ve E-79537001-757.03-1688842 sayılı yazısı ve eki 05.10.2022 tarihli ve 59 sayılı Meclis Kararı.

İlgi yazı ve eki ile; Maltepe İlçesi, Altayçeşme ve Aydınevler Mahallelerinde bulunan isimsiz imar yollarının "Bayrak Sokağı" ve "Sude Yaren Uzunçavdar Sokağı" olarak isimlendirilmeleri için tavsiye niteliğinde Meclis Kararı alındığından bahisle talebin Başkanlığımız tarafından değerlendirilmesi istenilmektedir.

5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu'nun 7/g maddesi gereğince; meydan, bulvar, cadde, yol ve sokak ad ve numaraları ile bunlar üzerindeki binalara numara verilmesi işlerini gerçekleştirmekle Büyükşehir Belediyesi'ne görev yetki ve sorumluluk verilmiş olup bu konularla ilgili kararların Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nden alınması gerekmektedir.

Yapılan inceleme neticesinde; "Sude Yaren Uzunçavdar" ve "Bayrak" isimlerinin, Maltepe İlçesi sınırlarında mükerrer olmadıkları ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planında yol olarak görüldükleri tespit edilmiş olup, Aydınevler Mahallesi sınırında bulunan "Selçukbey Caddesi" ile "Gamze Sokağı" arasında kalan yolun "Sude Yaren Uzunçavdar Sokağı", Altayçeşme Mahallesi sınırında bulunan "Güvercinlik Sokağı" ile "İstiklal Caddesi" arasında kalan yolun "Bayrak Sokağı" olarak isimlendirilmesi Müdürlüğümüzce uygun görülmüştür.

Maltepe İlçesi, Aydınevler Mahallesi sınırında bulunan "Selçukbey Caddesi" ile "Gamze Sokağı" arasında kalan yolun "Sude Yaren Uzunçavdar Sokağı", Altayçeşme Mahallesi sınırında bulunan "Güvercinlik Sokağı" ile "İstiklal Caddesi" arasında kalan yolun "Bayrak Sokağı" olarak isimlendirilmesi talebinin 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanununun 7/g maddesine göre değerlendirilip karar alınmak üzere Büyükşehir Belediye Meclisine havalesi hususunu onayınıza arz ederim denilmektedir.

 

KOMİSYON GÖRÜŞÜ: Maltepe İlçesi, Aydınevler Mahallesi sınırında bulunan "Selçukbey Caddesi" ile "Gamze Sokağı" arasında kalan yolun "Sude Yaren Uzunçavdar Sokağı", Altayçeşme Mahallesi sınırında bulunan "Güvercinlik Sokağı" ile "İstiklal Caddesi" arasında kalan yolun "Bayrak Sokağı" olarak isimlendirilmesi talebi incelenmiş olup; geldiği şekliyle komisyonlarımızca uygun görülmüştür.

 

Meclisimizin onayına arz olunur.”

 

   Şeklinde hazırlanan Harita – Kültür ve Sanat Komisyonları müşterek raporu; İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinin 8. Seçim Dönemi 5. Toplantı Yılı, Ocak Ayı Toplantılarının 10 Ocak 2023 tarihli 2. birleşiminde okunarak yapılan işaretle oylama neticesinde raporun aynen ve Oybirliği ile kabulü kararlaştırılmıştır.

Haberin Linki https://www.ibb.istanbul/Council/DecisionDetail/57974